Rasszizmus miatt állították ki a Tatabánya játékosát a Fradi ellen?

Az NB III vasárnapi játéknapján vereséget szenvedett a Tatabánya a Népligetben.
 
 

Rasszizmus miatt állították ki a Tatabánya játékosát a Fradi ellen?

Az NB III vasárnapi játéknapján vereséget szenvedett a Tatabánya a Népligetben.
 
 
 
 
 

Rasszizmus miatt állították ki a Tatabánya játékosát a Fradi ellen?

Az NB III vasárnapi játéknapján vereséget szenvedett a Tatabánya a Népligetben.

Gyorsan szeretnél értesülni a focivilág híreiről? Csatlakozz hozzánk facebookon! Klikk.

Mint arról beszámoltunk, az NB III Nyugati-csoport 21. fordulójában a Tatabánya nem bírt a listavezető Ferencváros II-vel, és a 80. percben a kiállítás sorsára került a gólszerző De Mesa. Massimiliano Caroletti, a Tatabánya olasz ügyvezetője az alábbi levelet juttatta el az MLSZ-nek a találkozó után:

Tisztelt Versenybizottság!

Alulírott Caroletti, Massimiliano mint a Tatabánya FC Kft. ügyvezető igazgatója levelemen keresztül hivatalosan tiltakozni szeretnék a 2016.03.06-án tapasztalt jelenségek miatt.

Megítélésem szerint a labdarúgásban nincs helye semmilyen kirekesztő viselkedésnek valaki bőrszíne, vallása vagy nemzetisége okán. A tegnapi Ferencváros II - Tatabánya FC mérkőzésen tapasztalt körülmények vígjátékhoz hasonlíthatóak voltak.

A pályán több felfestett vonal volt látható (előzőleg valószínűleg edzéshez felfestett segédvonalak lehettek). A mérkőzés kapui mobilkapuk voltak megítélésem szerint nem megfelelő rögzítéssel. A találkozón nem voltak labdaszedők. A biztonsági személyzet számításom szerint 6 főből állt. A Tatabánya FC hazai találkozóin minden esetben igyekszünk a mérkőzések megrendezéséhez minden feltételt magas szinten biztosítani, a vendég csapatok számára a lehető legmegfelelőbb körülményeket szolgáltatni a találkozóra való felkészüléshez. Rendszerint 10, vagy még több labdaszedő kisgyerek segíti a találkozókat, minimálisan 10-12 rendezői személyzet gondoskodik a mérkőzések zavartalan lebonyolításáról (az ETO ellen ez a szám 38 fő volt), így számomra érthetetlenek és nem elfogadhatóak az ilyen körülmények.

A találkozó folyamán a játékvezető ténykedése megítélésem szerint nem nőtt fel a mérkőzés szintjéhez. Hibái videó felvételeken is jól láthatóak. Lazar Stanisic jogtalanul kapott sárga lapot, a kérdéses szabálytalanságot nem a játékos követte el. A sárga lapos büntetés csak azt követően került kiosztásra, hogy ezt ellenfelünk edzője hevesen reklamálta. Stanisic emiatt a lap miatt kihagyni lesz kénytelen a következő bajnoki találkozót.

A második félidő folyamán teljesen érthetetlen módon állította ki második sárga lappal támadónkat, De Mesa-t, a játékos a felvételen is jól láthatóan a kapusnak végig háttal állt, nem is láthatta az érkező hálóőrt. A találkozó utolsó perceiben pedig egy jogos tizenegyestől fosztotta meg csapatunkat, mikor Folmer Krisztián került a földre szabálytalan körülmények között.

Én, mint a Tatabánya FC vezető tisztviselője készséggel elismerem ha egy csapat jobb nálunk, és egy mérkőzésen azonos feltételek mellett legyőz minket, de amikor ennyi lényeges hibát ejtő játékvezetés társul egy mérkőzésen a vereségünkhöz, azt nem tudom elfogadni. A 2016-2017-es bajnoki szezonban a Tatabánya FC játékoskeretét csak magyar játékosok fogják alkotni a bajnoki osztálytól függetlenül, bízom benne, hogy ennek is köszönhetően az ilyen jellegű játékvezetői tevékenység elkerüli majd csapatunkat.

Kérem Önöket, hogy nézzék meg a találkozóról készült videó felvételeket, és amennyiben módjukban áll tegyenek az ellen, hogy a játékvezetők csapatunkat hátrányos megítélés alá vegyék csak azért, mert jelenleg számos nációból tevődik össze a Tatabánya FC kerete.

A felvételen 1:01:40-nél jól látszik, hogy nem Stanisic követi el a szabálytalanságot, mégis ő kapja a büntetőlapot. 1:34:30-nál látszik, hogy De Mesa nem is láthatta a kiérkező kapust, érthetetlen hogyan lehetett ez sárga lapos figyelmeztetés. 1:42:20-nál pedig Folmer Krisztián kapott sárga lapot azért mert az ellenfél buktatta a büntetőterületen belül.

Köszönöm, hogy levelemet elolvasták, bízom benne, hogy a benne foglaltak elősegítik majd a Versenybizottság és a Játékvezetői testület további sikeres működését. Tisztelettel:

2016.03.07. Tatabánya

Ha tetszett a cikk, csatlakozz facebook oldalunkhoz ezen a linken!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.