Kupadöntővel veszi kezdetét a fociélet

Szombaton a Zsámbék és a Vértesszőlős küzd egymással Almásfüzitőn. Szavazás!
 
 

Kupadöntővel veszi kezdetét a fociélet

Szombaton a Zsámbék és a Vértesszőlős küzd egymással Almásfüzitőn. Szavazás!
 
 
 
 
 

Kupadöntővel veszi kezdetét a fociélet

Szombaton a Zsámbék és a Vértesszőlős küzd egymással Almásfüzitőn. Szavazás!

Szuperkupadöntővel veszi kezdetét a megyei futballszezon, legalábbis ami a két érintett csapatot illeti. Szombaton a megyei első osztály bajnoka, a Vértesszőlősi SE, valamint a Megyei Kupa győztese, a Zsámbéki SK csap össze. A Vértesszőlős a Tatát és az Oroszlány megelőzve lett bajnok, a Zsámbék pedig a Császár ellen tudott diadalmaskodni a Kupadöntőben. Az előző esztendőben a Lábatlan lett a szuperkupa győztese, miután büntetőkkel 4-2-re győzték le a Komáromot. Ezt megelőzően a Kecskéd tudott diadalmaskodni a Sárisáp ellen, előtte pedig nem rendeztek ilyet, hiszen a Bányász SE nyerte a Kupát és a bajnokságot is a Kecskéd pontlevonása miatt. 2013-ban azonban szintén ez a két csapat volt érdekelt, akkor egy fordulatos találkozón a Kecskéd 4-3-ra verte a Bányászt, pedig a „vendégek” már két góllal is vezettek. 2012-ben viszont felértek a csúcsra, akkor még Sárisápi Bányász néven, a Komárom elleni döntőt 3-2-re tudták megnyerni. Ebből tehát kitűnik, hogy sem a Vértesszőlős, sem a Zsámbék nem játszott még szuperkupát, így mindkét csapatnak ez lehet az első győzelme. A két csapat az előző szezonban háromszor is találkozott egymással. A bajnokságban hazai pályán a Vértesszőlős nyerni tudott, Zsámbékon pedig döntetlenre végeztek a felek. A Megyei Kupában azonban – szintén Zsámbékon – a hazaiak nyertek, amivel a döntőbe is jutottak, amit ugye meg is nyertek. Ezzel a két csapat előző évi mérlege pontosan egyenlő. A Vértesszőlős bajnokcsapata átalakult a nyáron, érkezők és távozók voltak, a Zsámbék pedig kevés igazolással dolgozott, így talán ők lehetnek összeszokottabbak a mérkőzésen. A találkozót Almásfüzitőn rendezik szombaton, 17:00-tól.

Bodó László, a Zsámbék technikai vezetője: A bajnoki mérkőzésre készülünk, de komolyan vesszük a szuperkupát. Nem lenne rossz dolog, ha egy kupagyőzelemmel indítanánk a szezont. Nem tudom még, hogy milyen állapotban lesznek a srácok, de mi mindent elkövetünk, hogy kiszolgáljuk a közönségünket, aztán majd meglátjuk, hogy alakul.

Kiprich József, a Vértesszőlős vezetőedzője: Mind a két csapat meg szeretné nyerni. A Zsámbékot egy jó csapatnak tartom. Úgy érzem, kicsit gyengültünk az előző szezonhoz képest, de igyekszünk nyerni.

Ki nyeri a Szuperkupát? (lezárva)

 
 • 0   Zsámbék

   
 • 0   Vértesszőlős

   
 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.

 
 

  Hozzászólás

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.