A hétvégén elrajtol a megye egy

Tizenhat (?) csapat van a startvonalnál.
 
 

A hétvégén elrajtol a megye egy

Tizenhat (?) csapat van a startvonalnál.
 
 
 
 
 

A hétvégén elrajtol a megye egy

Tizenhat (?) csapat van a startvonalnál.

Hétvégén újra kezdetét veszi a küzdelem a megyei labdarúgó-bajnokságban. Ezúttal szombaton veszik kezdetüket a párharcok. A bajnok Vértesszőlős fogadja a Vértessomlót. A hazaiak sokat gyengültek, hiszen sokan elhagyták a bajnokcsapatot (Bognár Máté, Járóka Ferenc), leginkább alapemberek. A Vértessomló viszont erősödött, bár rájuk is fért, hiszen tavaly nem szerepeltek túl fényesen. Papíron még így is Kiprich József együttese az esélyesebb, de nagy lesz a harc. Szintén szombaton játszik az egy- éves NB III.-as kitérő után megyébe visszatérő Komárom. Ők a szintén gyengén szereplő, de sokat erősítő Ács ellen lépnek majd pályára. Bozsik Péter csapata sokat erősített, de az előző évi harmadosztályú mag megmaradt, így egyértelműen nem csak a találkozó, de a bajnokság esélyesei. Az Ács is több játékost igazolt, hiszen hosszú évek óta az alsóházban tanyáznak. Vasárnap a Nyergesújfalu már hazai pályán fogadja vendégül a feljutó Koppánymonostort. A Nyergesújfalu sok játékost igazolt, többek között Tátról és Lábatlanról. Ezen kívül edzőváltás is volt a csapatnál, tehát kimondható, hogy az első hat a céljuk. A Koppánymonostor nagy talány, nem tudni, mire lehetnek képesek, ám az biztos, hogy több komáromi fiatal csatlakozott Vigh Lászlóékhoz. A lila-fehér csapat még soha nem járt ilyen magas szinten.

A forduló egyik rangadója a Zsámbék–Tata találkozó lesz. A Zsámbék remekül szerepelt tavasszal, a Megyei Kupát is megnyerte, idén a dobogóért küzdhetnek. A dobogó másik várományosa pedig a Tata, akik a második helyen végeztek, ráadásul a nyáron még tovább erősödött a keretük, így mindenképpen egy jó összecsapás lesz Zsámbékon. A forduló másik rangadója a Kecskéd–Oroszlány összecsapás lehet. A Kecskéd a negyedik, az Oroszlány a harmadik helyen végzett az előző szezonban. Mindkét csapatnál voltak átalakulások, így nagy kérdés lehet, hogyan épülnek be az újoncok. A Nagyigmánd az újonc Tát ellen kezdi a bajnokságot. A Nagyigmánd erősödött, a Tát viszont gyengült, hiszen a másodosztályban ezüstérmes csapatból alapemberek távoztak, a kupameccstől pedig vissza is léptek, így a találkozó lejátszása is kérdéses. Szintén újonc a Bokod, itt a keret nagyjából együtt maradt. Sokat jelenthet számukra, hogy bajnoki címet nyertek az előző szezonban, lendületben maradhatnak a feljutást követően. A Sárisápnál sem nagyon volt fluktuáció, mindössze egy-két játékos érkezett és távozott, így két összeszokott gárda csaphat össze. A fiatalok csatáját Esztergomban rendezik, hiszen a Bábolnának, valamint a hazaiaknak is fiatal az átlagéletkoruk. Az Esztergomhoz pár rutinos játékos érkezett, de a mag együtt maradt. Ezt a találkozót azonban nem ezen a hétvégén, hanem majd 30-án fogják megrendezni, így ez a két csapat egy héttel később mutatkozik be.

Augusztus 12., szombat, 17.00

Vértesszőlősi SE-Vértessomlói KSK Komárom VSE–Ácsi Kinizsi SC

Augusztus 13., vasárnap, 17.00

Nyergesújfalu SE-Koppánymonostori SE Zsámbéki SK–Tatai AC Wati Kecskéd KSK–OBSK Oroszlány Nagyigmándi KSK-Táti SE: a Tát nem utazik el a találkozóra, így elmarad. Bokod Trainsintertop-Sárisápi Bányász SE Az FC Esztergom–Bábolnai SE mérkőzést majd augusztus 30-án rendezik.

Ki nyeri a megye egyes bajnokságot? (lezárva)

 
 • 171   Komárom

   
 • 46   Tata

   
 • 29   Zsámbék

   
 • 25   Oroszlány

   
 • 27   Kecskéd

   
 • 34   Nyergesújfalu

   
 • 28   Vértesszőlős

   
 • 7   Bábolna

   
 • 25   Sárisáp

   
 • 20   Nagyigmánd

   
 • 7   Ács

   
 • 16   Bokod

   
 • 11   Koppánymonostor

   
 • 5   Tát

   
 • 19   Vértessomló

   
 • 11   Esztergom

   
 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.

 
 

  Hozzászólás

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.