Mann Patrik az országos góllövőlistán is előkelő helyen áll

Az országos megyei első osztályú bajnokságok gólkirályjelöltjei egy listán.
 
 

Mann Patrik az országos góllövőlistán is előkelő helyen áll

Az országos megyei első osztályú bajnokságok gólkirályjelöltjei egy listán.
 
 
 
 
 

Mann Patrik az országos góllövőlistán is előkelő helyen áll

Az országos megyei első osztályú bajnokságok gólkirályjelöltjei egy listán.

A megyei első osztályokban véget értek az őszi szezon küzdelmei – igaz, Békésben még egy fordulóra sor kerül decemberben. Legújabb összeállításunkban megnéztük, hogy megyénként miképpen muzsikálták a legeredményesebb támadók.

A lenti listán jól látható, hogy a Győr-Moson-Sopron megyei őszi bajnok Lipót színeiben Zimonyi Dávid (1997) és Füleki Norbert (1996) is remekelt, hiszen a félszezont mindketten 25-25 góllal zárták, így országos szinten sem volt náluk eredményesebb gólvágó az első osztályban.

A győztes duót négy 21 gólos játékos követte. Közülük is élre kívánkozik Tarlósi Milán (SBTC Kft.), a nógrádi focistának tíz mérkőzés elég volt ehhez a terméshez, ami több mint kétgólos átlagot jelent meccsenként. Tizennégy mérkőzésen 21 találattal, azaz másfeles gólátlaggal zárt Hatvani József (Szegedi VSE) és Szedlacsek Balázs (Ajka Kristály SE). Csóka Róbertnek (Beton-Termék Felsőtárkány SC) ugyanez a bravúr tizenöt bajnokin jött össze.

A Rangadó.hu az őszi szezonról kérdezte az ország két legeredményesebb játékosát, Zimonyi Dávidot és Füleki Norbertet, akikről kiderült: NB-s klubokról álmodoznak.

Az eddigi karrierjét tekintve 262 gólnál járó Zimonyi Dávid így értékelt:

– Szezon előtt konkrét célkitűzésem nem volt a gólok számát illetően, de úgy ítélem meg, hogy a huszonöt találattal maximálisan elégedett lehetek. Nagyon örülök, hogy a Lipóttal az első helyen telelhetünk és természetesen az egyéni mutatóm is boldoggá tesz. Túlzás nélkül állíthatom, maradt még bennem néhány találat, hiszen rengeteg helyzetet dolgoztunk ki ősszel. A Győrszentiván ellen sikerült mesterötöst lőnöm, ott valóban kijött a lépés, de sokkal boldogabb vagyok amiatt, hogy a rangadókból jól jöttünk ki. Az Öttevény ellen győztes gólt rúgtam, a Nyúl ellen dupláztam, a csapatom pedig 3-1-re nyert, leginkább ezeket emelném ki szép emlékként. Ami a háziversenyt illeti: a pályán Norbi (Füleki Norbert – szerk.) mögött játszom, kicsit szabadabb pozícióban, de nagyon jól megértjük egymást. Örülünk egymás sikereinek.

– Magasabb, NB-s osztályból érdeklődnek élénken irántam, van arra valós esély, hogy januárban klubot váltsak – bizakodott a 20 éves fiatal.

Füleki Norbert ETO-s és gyirmóti éveket követően szerepel jelenleg a lipótiaknál, de nem titkolja, ő is magasabb osztályba vágyik.

– A góljaim számával természetesen én is elégedett vagyok, ezt az átlagot nem kell magyarázni. Szezon előtt reménykedtem abban, hogy sikerül tizenöt gólig jutnom, boldog vagyok, hogy ezt is túlszárnyaltam. A Gönyű ellen ötször voltam eredményes, ennek ellenére meglátásom szerint nem az volt a legjobb őszi meccsem. A Nyúl elleni rangadót 3-1-re húztuk be, góllal és jó játékkal vettem ki részem a győzelemből. A kedvenc gólom viszont a Gönyű elleni találkozón esett: egy beadást tizenhat méterről sikerült a felső sarokba fejelnem, az elég szép volt…

– Szeretnénk felkerülni a Lipóttal az NB III-ba, hiszen nagy célokat szövögetünk, úgy ítélem meg, a keret tudása megüti a harmadosztály szintjét, bajnokként szeretnénk osztályt ugrani. Utánpótlás szinten az ETO-t és a Gyirmótot erősítettem, közeli célom nem lehet más, mint magasabb osztályban szerepelni.

– Dávid (Zimonyi Dávid – szerk.) és én is 25 gólt lőttünk, ez jól mutatja, mennyire jövünk ki jól a pályán. Egymást segítjük mindenben, miközben mindegyikünknek szenvedélye a gólszerzés – így Füleki.

Íme az országos lista a legjobb Megye I-es gólvágókkal:
(sor végén zárójelben a játékosok gólátlaga)

Győr-Moson-Sopron megye: Füleki Norbert, Zimonyi Dávid (Lipót SE) – 25 gól/15 mérkőzés, 25 gól/15 mérkőzés (1,66)

Nógrád megye: Tarlósi Milán (SBTC Kft.) – 21 gól/10 mérkőzés (2,1)

Csongrád megye: Hatvani József (Szegedi VSE) – 21 gól/14 mérkőzés (1,5)

Heves megye: Csóka Róbert (Beton-Termék Felsőtárkány SC) – 21 gól/15 mérkőzés (1,4)

Veszprém megye: Szedlacsek Balázs (Ajka Kristály SE) – 21 gól/14 mérkőzés (1,5)

Komárom-Esztergom megye: Mann Patrik (Zsámbéki SK) – 20 gól/15 mérkőzés (1,33)

Somogy megye: Turós Viktor (Balatoni Vasas SE) – 19 gól/12 mérkőzés (1,58)

Tolna megye: Jammeh Haruna (Tamási 2009 FC) – 19 gól/12 mérkőzés (1,58)

Jász-Nagykun-Szolnok megye Ábel Péter (Jánoshida SE) – 19 gól/14 meccs (1,36)

Baranya megye: Makai Márk (Szászvár SE) – 18 gól/14 mérkőzés (1,28)

Zala megye: Nagy Gergő (Nagykanizsa) – 18 gól/15 mérkőzés (1,2)

Borsod-Abaúj-Zemplén megye: Erdei Nagy Norbert (Sajóbábony) – 18 gól/16 mérkőzés (1,12)

Hajdú-Bihar megye: Kuti Krisztián (DVSC II.) – 17 gól/13 mérkőzés (1,3)

Vas megye: Németh József (Celldömölki VSE) – 16 gól/15 mérkőzés (1,07)

Fejér megye: Berndt András (Gárdony VSC) – 15 gól/13 mérkőzés (1,15)

Békés megye: (itt még egy fordulóra sor kerül!) Ilyés Tamás (Békéscsaba 1912 Előre II.), Somogyi János Péter (Szarvasi FC) – 15 gól/9 mérkőzés, 15 gól/15 mérkőzés (1,66; 1)

Budapest, BLSZ I. Szabó Bence (Újbudai FC-Voyage) – 14 gól/14 mérkőzés (1)

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: Lakatos László (Sényő-Carnifex FC) – 14 gól/15 mérkőzés (0,93)

Pest megye: Szalkai Péter (Nagykáta SE) – 12 gól/15 mérkőzés (0,8)

Bács-Kiskun megye: Csurka Ádám (Kiskunfélegyházi HTK), Salami Eugene (Kecskeméti LC) – 10 gól/12 mérkőzés, 10 gól/10 mérkőzés (0,83; 1)

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.