A negyedik helyen telel a címvédő, de így is pozitívak

Egy rakat alapembert vesztettek Vértesszőlősön.
 
 

A negyedik helyen telel a címvédő, de így is pozitívak

Egy rakat alapembert vesztettek Vértesszőlősön.
 
 
 
 
 

A negyedik helyen telel a címvédő, de így is pozitívak

Egy rakat alapembert vesztettek Vértesszőlősön.

Címvédőként ritkán szokás az első nyolcat kitűzni, azonban az Atlasz Geodézia Megyei I. osztály előző szezonjának bajnoka érthető okokból tett így. Akkor erőn felül nyert bajnoki címet Kiprich József Vértesszőlőse, erre a szezonra pedig nem az elsőség reményében vágtak neki a pontvadászatnak. Ennek ellenére sokáig a dobogón állt a csapat, a tavaszt pedig a negyedik helyen várhatják. 28 pontot szereztek 15 meccsen. Tavaly ilyenkor 42-vel álltak, hiszen akkor csak egyetlen vereség volt a 14 győzelem mellett. A nyáron szóba került az NB III., ám ez az utánpótlás miatt nem jött össze. Az ősszel a 15 találkozóból 9-et megnyert Kiprich József együttese, viszont öt vereséget szenvedett, döntetlent egy alkalommal játszottak. A 38 rúgott góllal nincs semmi baj, viszont 28-at kaptak, ami sok.

A bajnokságot címvédőhöz méltóan kezdték, a Zsámbék elleni Kupagyőzelem után a Vértessomlót 6-2-re verték, majd az Ács ellen is diadalmaskodtak, a Komárom ellen pedig csak 3-2-re kaptak ki. A rangadók közül sikerült hozni a Tata és a Nyergesújfalu elleni meccset is, azonban a Zsámbéktól és az Oroszlánytól vereséget szenvedtek, mint ahogy a Bábolnától is. Az ötödik vereség a Sárisáp ellen jött össze.

A csapat legeredményesebb játékosa az a Kiprich Dániel, aki külföldi elfoglaltsága miatt csak tíz mérkőzésen volt a csapatban, de így is kilenc gólt szerzett. Szőke Roland, az előző szezon egyik legjobbja szintén ennyi alkalommal volt ott a pályán, hat góllal segítette az ősszel a csapatát. A csapat szerepléséről Kiprich Józsefet, a Vértesszőlős vezetőedzőjét kérdeztük: – Hiába a bajnoki cím, fél csapatnyi alapember távozott tőlünk, így a célkitűzés az első nyolc volt. – kezdte a legendás vezetőedző.

– A negyedik hely szerintem így is szép produkció. A legfájóbb számomra az Oroszlány elleni rangadó elveszítése, ahol kétgólos előnyből vártuk a második félidőt, mégis 5-2-es vereséget szenvedtünk. Ha pozitívumot kellene mondanom, leginkább ezt a negyedik helyet mondanám. Egyben van a csapat úgy is, hogy többen itthagytak minket. A padon minden mérkőzésen kényelmesen elférek, hiszen általában 1-2 cserejátékos áll csak a rendelkezésemre... Télen szeretnénk két-három meghatározó játékost igazolni, úgy pedig a dobogó is összejöhet. Az edzéseket január 16-án kezdjük. 20-tól a téli műfüves tornán játszik először a csapat. A további ellenfeleink attól függenek, továbbjutunk-e ott – zárta szavait Kiprich József.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.