Néhány helyen szoros, néhol már eldőlt a gólkirályi cím

Összeállításunkban megvizsgáltuk, hogyan állnak a támadók bajnokságokként.
 
 

Néhány helyen szoros, néhol már eldőlt a gólkirályi cím

Összeállításunkban megvizsgáltuk, hogyan állnak a támadók bajnokságokként.
 
 
 
 
 

Néhány helyen szoros, néhol már eldőlt a gólkirályi cím

Összeállításunkban megvizsgáltuk, hogyan állnak a támadók bajnokságokként.

Gyorsan szeretnél értesülni a focivilág híreiről? Csatlakozz hozzánk facebookon! Klikk.

Az Atlasz Geodézia Megyei I. osztályában mindössze egy gól választja el a góllövőlista első két helyezettjét. Mann Patrik, a Zsámbéki SK támadója 20 góllal zárta az őszi szezont, ezt 15 mérkőzésen hozta össze. Solymos Zoltán átlagban jobban áll, az utolsó fordulókra megsérülő komáromi támadó 10 mérkőzésen volt kezdő, ennyi idő alatt 19 találatot szerzett. Ha tavaszra egészséges lesz mindkét támadó, nagy harc folyhat a gólkirályi címért. Az U 19-es korosztályban vélhetően már eldőlt a gólkirályi cím. Itt Engelbrecht Attila, a Nyergesújfalu fiatal támadója 14 mérkőzésen játszott (13 alkalommal kezdőként), s ezalatt 42 alkalommal ünnepelhetett, ami meccsenként háromgólos átlagot jelent. Mögötte az Ete egyik fiatal támadója, Farkas Zoltán áll, aki nem csak az ifiben, de a felnőttben is lövi a gólokat. Ebben a bajnokságban 29 góllal várja a tavaszt, ami szintén dicséretes. Egy találattal van mögötte csapattársa, Proceller Krisztián, valamint a nagyigmándi Rózsás Tamás. Ők 28-nál álltak meg ősszel.

A másodosztályban Árvai Dániel előnye tűnik behozhatatlannak, hiszen már 34 találattal segítette a listavezető Tatabányát. Persze a klub kiemelkedik a mezőnyből, így nem meglepő, hogy az NB II.-ből visszatérő vezeti a listát. Mögötte 22 góllal áll Gyüszi Levente, az Ete középpályása. 21 találattal pedig a dobogóra került még Czeglédi László, aki az újonc Szomód új igazolása, tavaly még a harmadosztályban lőtte a gólokat. Érdekesség, hogy az előbb említett Farkas-Proceller etei duó a felnőttek között 17-17 találatot jegyzett. A másodosztályú ifibajnokságban rendkívül szoros a verseny, Kucsera Tamás és Páter Szilveszter is 28-nál fejezte be az őszi gólgyártást. A piliscsévi és a környei támadó mögött még egy szomódi fér fel a dobogóra, Tímár László csak egy góllal van lemaradva.

A harmadosztályban is többszereplős még a történet. Délen Török Zoltán, a Kisigmánd támadója 19 gólt szerzett, a bakonyszombathelyi Váli Zsolt neve mellett pedig 16 egység áll. Esélyes lehet még Juhász Gábor (Csém) és Otoltics Márk (Kisbér) 15-15 góllal. Balogh Richárd (Dad) és Samu Gábor (Szákszend) 14-et szerzett, de Bauer Richárd és Szabó Márió is odaérhet még. Északon egyértelműbb a helyzet, a címvédő Bajót támadója, Galba József 28 találatával magasan vezeti a góllövőlistát. A dobogóra még a fiatal Tenki Roland fér fel Lábatlanról 19 góllal, a rutinos Goldschmidt Tibor pedig 17 góllal zárta az őszt.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz facebook oldalunkhoz ezen a linken!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.