A fiatalok lendülete a hatodik helyre sodorta a Bábolnát

Évértékelő cikksorozatunk következő részében Csongrádi Péter csapatával foglalkozunk.
 
 

A fiatalok lendülete a hatodik helyre sodorta a Bábolnát

Évértékelő cikksorozatunk következő részében Csongrádi Péter csapatával foglalkozunk.
 
 
 
 
 

A fiatalok lendülete a hatodik helyre sodorta a Bábolnát

Évértékelő cikksorozatunk következő részében Csongrádi Péter csapatával foglalkozunk.

Gyorsan szeretnél értesülni a focivilág híreiről? Csatlakozz hozzánk facebookon! Klikk.

A fiatalokkal teletűzdelt Bábolnára évek óta jellemző volt az, hogy hiába játszanak jól és stabilan, az eredmények nem konstans módon jönnek. Ez ezen az őszön megváltozott, hiszen sokáig a dobogó közelében állt a csapat, a téli pihenőt pedig a hatodik helyen töltik. Ez kettővel kevesebb, mint amennyit az előző szezon ezüstérmese, a Tata szerzett. A bábolnai zöld-sárgák hét győzelmet szereztek, többek között a Nyergesújfalut 4-0-ra, a címvédő Vértesszőlőst pedig 2-1-re győzték le. 17 kapott góljukkal a harmadik legjobb védelem az övék. Ebből a Nagyigmánd elleni meccsen kaptak be ötöt, de a Komáromtól és az Oroszlánytól csak kettőt, a Tatától egyet sem kaptak. A rúgott gólokkal nem állnak túl jól, ebből csak 22 van a nevük mellett.

Legeredményesebb játékosuk Róth István a maga öt találatával, de nyolc játékosuk is gólt szerzett ősszel. A Magyar Kupa selejtezőiből hamar kiestek, miután meglepetésre a harmadosztályú Szákszend 4-3-ra búcsúztatta őket. A csapat szerepléséről Csongrádi Pétert, a Bábolna vezetőedzőjét kérdeztük. – A célkitűzés a bajnokság megkezdése előtt az első nyolcba kerülés volt, ami a realitásnak tűnt. Én azt gondolom, hogy a várakozásnak megfelelően teljesítettünk. Picit előrébb lehettünk volna, sokáig voltunk a negyedik helyen. Az utolsó két meccs nem úgy sikerült, ahogy kellett volna, de összességében így is elégedett vagyok az őszi hatodik hellyel – kezdte a vezetőedző. A legrosszabb pillanatunk a Nagyigmánd elleni 5-2-es vereség volt.

Mindössze 17 találatot kaptunk, így külön fájó volt, hogy a szomszédvári rangadón öt gólt is beszedtünk. A pozitív pillanatok közül a címvédő Vértesszőlős elverését emelném ki, nagyon büszke voltak a csapatra. Szervezett játékkal sikerült elvernünk őket. Büszke vagyok még a Komárom ellen mutatott játékra is, hiába kaptunk ki két góllal, jól védekeztünk. Azt tudni kell, hogy ők nem ebbe a bajnokságba valóak – folytatta. Két hét múlva kezdjük a felkészülést, Győr-Moson-Sopron megyei és szlovákiai ellenfelek ellen fogjuk vívni a barátságos mérkőzéseket. A téli műfüves tornára nem neveztünk. A téli átigazolási szezonban vélhetően egy játékos távozik tőlünk. Pár focistát megkerestünk, hogy igazoljanak hozzánk, de még nincs semmi konkrétum ebben az ügyben. A tavaszt szeretnénk hasonlóan jól abszolválni, az sem lenne baj, ha egy-két hellyel előrébb csúsznánk a tabellán – zárta szavait Csongrádi Péter, a Bábolnai SE vezetőedzője.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz facebook oldalunkhoz ezen a linken!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.